Hanssens - beyond telecom

de familie hanssens is verhuisd

De telecomintegrator Hanssens uit Roeselare is op 6 december verhuisd naar hun nieuwbouw in Hof Ter Weze 4 in Roeselare. Binnenin straalt het gebouw een huiselijke en warme sfeer uit. “Het voelt als thuiskomen”: Philippe Hanssens, CEO. 
 
De keuze van de locatie was meteen een schot in de roos. Hof Ter Weze is een kleinschalig industrieterrein: een bedrijfskern middenin een woonkern. Hiermee gaan we het familiale karakter dat we willen uitstralen versterken. Ook het groen van de omliggende privé-tuintjes vrolijken onze omgeving op.

"De keuze van de nieuwe locatie versterkt ons familiaal karakter"

Onze architect Stijn Goethals tekende open ruimtes met heel veel licht. Licht geeft namelijk energie en maakt medewerkers gelukkig. Ook investeerden we in de volledige aarding van het gebouw.  We weten namelijk dat dit een positief effect heeft op het stressniveau en het welbevinden van de mensen.Verder besteedden we veel aandacht aan de akoestiek in de kantoren. Dat gecombineerd met een clean-desk beleid zal gegarandeerd onze medewerkers de nodige focus geven.

Onze 'droomverdieping' moet plaats bieden aan softwarebedrijven en/of startups, waarmee wij kunnen gaan co-creëren.

Wij willen met de nieuwbouw ruimte bieden aan de groei van het Hanssens team. Onze tweede verdieping is “de droomverdieping”. Deze wordt alvast gedeeltelijk ingericht als ontspanningsruimte: een plaats waar je je kan terugtrekken, sporten en amuseren. Dit droomverdiep zal straks ook plaats bieden aan softwarebedrijven en/of startups, waarmee wij kunnen gaan co-creëren.

Aangezien ons gebouw op een boogscheut van het Bergmolenbos ligt, gaan we ook wandelvergaderingen of zelfs fietsvergaderingen organiseren. Voor de flandriens onder ons hebben we douches voorzien om de dag fris te starten na een inspannend fietstochtje naar het werk.

Ons uniek gebouw verandert niet alleen de skyline van de Zilverberg. Het zal onze klanten inspireren én onze medewerkers een nieuwe thuis bieden.

We blijven echter in eerste instantie een dienstverlener in de communicatiesector waar klanten en service centraal staan. Het gelijkvloers is de plaats waar we onze klanten op een aangename manier willen ontvangen en daar hebben we ook veel en lang over nagedacht.  We lieten ons begeleiden door Present-IT, een gekend bedrijf in het ontwerpen en maken van experience rooms.  We zijn zeer blij met de realisatie: klanten krijgen een unieke beleving tijdens hun zoektocht naar nieuwe communicatieoplossingen.

Uiteraard zijn alle ruimtes uitgerust met videosystemen die het hybride werken bevorderen.  Alle  communicatie verloopt via Microsoft Teams en ons eigen Hanssens Beyond Cloud platform. Zo kan iedereen flexibel werken, waar dan ook. Onze intussen uit de kluiten gewassen R&D afdeling krijgt een bijzondere plek in onze nieuwbouw. Gezien wij ook geregeld werken voor banken en politiediensten voldoet ons gebouw en onze werking aan de strenge ISO27001 normering.

slimmer communiceren?

contacteer onze experts